LØRDAG 20. MARS 2021

I 2021 vil Storlirennet grunnet Covid19 ha start og mål i Grova Skisenter. 
Det blir en løypetrasé i høyfjellet, delvis den samme som under Ski Tour 2020. Løypa er under planlegging og kart vil bli lagt ut her før påmeldingen åpner 1.12.

Turrennet som passer for alle. Velkommen!

ONLINE PÅMELDING for Storlirennet 2021 åpner 1. desember 2020. 

Nå kan DU teste løypa som ble brukt i Ski Tour 2020/ FIS World Cup 20. februar 2020. 

 

 

Storlirennets historie

I 2013 var det 75 år siden rennets første vinner Bernhard Kvernmo fra Meråker spurtet i mål på tiden 1.58. Rennet hadde sin forrige storhetstid på slutten av 70-tallet og utover 80-tallet. Blant vinnerne i den perioden finner vi store skinavn som Oddvar Brå, Pål Gunnar Mikkelsplass, Ove Aunli og Tor Håkon Holte. Etter en dvaleperiode på 90-tallet, ble rennet gjenopptatt i 2004 med 700 løpere på startstreken og seier og løyperekorder til Laila Selbæk og Eldar Rønning. Arrangørklubben IL Varden ønsker å lokke mange skiløpere fra Midt-Norge og Midt-Sverige til det familievennlige rennet som går fra Storlien i Sverige cialis til Grova Skisenter i Meråker i Norge. Storlirennet er et turrenn for folk flest. Her skal alle trives både de som vil ha en fin, lang skitur med familie og venner i flott fjellterreng og eliteløpere med ambisjoner om seier og løyperekord.

Smuglerrute

I den første tiden hadde Storlirennet naturlig nok en lokal profil og løpet var preget av utøvere fra dalføret. Historien forteller at rennet hadde en spesiell funksjon i etterkrigsårene da det var mangel på flere matvarer og Meraker Handelsforening (forløperen til nåværende COOP) ikke greide å skaffe nok sukker til folket i bygda. Sukker som skulle taes med over grensen fra Sverige måtte fortolles og sukkeret ble da svært dyrt. Mange av deltagerne i Storlirennet brukte derfor rennet som en smuglerrute for å få med seg sukker over grensen til Norge. Deltagerne skulle den gang ha en oppakning på 5 kg og sukker ble en stor del av innholdet i mange sekker. Historien forteller ikke noe om at deltagere ble tatt for smugling.. Virksomheten varte til godt utpå 1950 tallet.

Se oversikt over Storlirennets vinnere.

Bilde fra traseen til Storlirennet i etterkrigsårene. Løypen passerer Riksgrensen ved Skurdalsporten.

 

STORLIRENNET - 7530 MERÅKER - post@storlirennet.no
×