LØRDAG 21. MARS 2020

36 km friteknikk fra Storlien til Meråker.
Turrennet som passer for alle. Velkommen!

ONLINE PÅMELDING - åpner 1.12.19
Som et plaster på såret etter at vi måtte avlyse rennet i fjor, gir vi 50% rabatt på startavgiften til alle som var påmeldt i 2019 og som melder seg på før 31.12.19. De dette gjelder vil motta en e-post fra oss. 

 

 

 

Storlirennets historie

I 2013 var det 75 år siden rennets første vinner Bernhard Kvernmo fra Meråker spurtet i mål på tiden 1.58. Rennet hadde sin forrige storhetstid på slutten av 70-tallet og utover 80-tallet. Blant vinnerne i den perioden finner vi store skinavn som Oddvar Brå, Pål Gunnar Mikkelsplass, Ove Aunli og Tor Håkon Holte. Etter en dvaleperiode på 90-tallet, ble rennet gjenopptatt i 2004 med 700 løpere på startstreken og seier og løyperekorder til Laila Selbæk og Eldar Rønning. Arrangørklubben IL Varden ønsker å lokke mange skiløpere fra Midt-Norge og Midt-Sverige til det familievennlige rennet som går fra Storlien i Sverige cialis til Grova Skisenter i Meråker i Norge. Storlirennet er et turrenn for folk flest. Her skal alle trives både de som vil ha en fin, lang skitur med familie og venner i flott fjellterreng og eliteløpere med ambisjoner om seier og løyperekord.

Smuglerrute

I den første tiden hadde Storlirennet naturlig nok en lokal profil og løpet var preget av utøvere fra dalføret. Historien forteller at rennet hadde en spesiell funksjon i etterkrigsårene da det var mangel på flere matvarer og Meraker Handelsforening (forløperen til nåværende COOP) ikke greide å skaffe nok sukker til folket i bygda. Sukker som skulle taes med over grensen fra Sverige måtte fortolles og sukkeret ble da svært dyrt. Mange av deltagerne i Storlirennet brukte derfor rennet som en smuglerrute for å få med seg sukker over grensen til Norge. Deltagerne skulle den gang ha en oppakning på 5 kg og sukker ble en stor del av innholdet i mange sekker. Historien forteller ikke noe om at deltagere ble tatt for smugling.. Virksomheten varte til godt utpå 1950 tallet.

Se oversikt over Storlirennets vinnere.

Bilde fra traseen til Storlirennet i etterkrigsårene. Løypen passerer Riksgrensen ved Skurdalsporten.

 

STORLIRENNET - 7530 MERÅKER - post@storlirennet.no
×