Storlirennet søndag 17. mars 2019

Storlirennet søndag 17. mars 2019

36 km friteknikk fra Storlien til Meråker.
Turrennet som passer for alle. Velkommen!

ONLINE REGISTRATION

 

 

- Vi ble lurt til å trene hardt

IL Varden Meråker-løperne Emil Iversen og Kathrine Harsem er på plass i OL. De er begge glad i Storlirennet, og stiller ofte til start når det tradisjonelle turrennet går av stabelen. 

 

I år som i fjor forventes flere landslagsløpere på startstreken i Storlirennet. Hjemmefavoritten Emil Iversen har gått fra å være en av de siste på resultatlista til å kjempe i verdenstoppen. Han gir klubben mye av æren for at han er der han er i dag.

- Vardenmiljøet er helt fantastisk, og jeg husker treningene som barn veldig godt. Vi ble lurt til å trene hardere enn vi var klar over gjennom mye stafetter og lek på treningene. Denne typen trening har vært helt avgjørende for at jeg fortsatte på ski. Uten de mange morsomme treningene jeg var med på som gutt, hadde jeg ikke drevet med dette, forteller Iversen.

Det er pappa Ole Morten Iversen som var en av de sentrale bak Vardens sportslige plan på den tiden. I dag er mange av de samme utøverne fortsatt aktive skiløpere, og lille Varden klarte å vinne gull i både herre- og damestafetten på årets NM.  Marthe Kristoffersen har lagt opp, men gjorde comeback på NM på Vang. 

- Vi hadde mye gøy på treningene, og det skapte stor iver. Samtidig gjorde treningen oss fysisk sterke, og vi trente ganske hardt selv om vi holdt oss unna tradisjonell voksentrening. Treningen gjorde oss sultne, og vi gledet oss til å få smake på voksentreninga som kom senere, forteller Marthe.

Hun mener miljøet i klubben er årsaken til at de stiller med så mange løpere på startstreken i et senior-NM.

- Vi har hatt det gøy på trening sammen over mange år, og et godt skimiljø skaper en sterk klubb der man har gått gradene, trent seg sterkere og trent sammen. Vi har vært heldige som alltid har hatt gode forbilder i klubben som har vært med å bidra til en god treningskultur, sier Marthe.

Klubben har gjennom skolen også fått løpere som har meldt overgang. Kathrine Harsem er en av dem som stortrives i klubben.

- Varden tok mot meg med åpne armer, og gjorde at jeg kunne fortsette med satsingen da jeg kom til Meråker i 2008. De har støttet meg, og vært som en stor familie. Det er noe annet å bare være medlem av en klubb, og det å faktisk føle tilhørighet selv om du ikke er trønder. Miiljøet i Meråker har gitt meg ro, trygghet og perfekte omgivelser for å bli den skiløperen og det mennesket jeg er i dag, sier Harsem.

Hun trekker fram naturen og menneskene i bygda. Det hun har møtt her, vil hun ta med seg resten av karrieren og livet.

- Takk til Meråker for at du er den du er, det er alltid en god følelse å kjøre under brua før Nesvoll, sier Harsem.

Storlirennet  beskriver hun som et av årets vakreste renn. Her får hun gå en lang strekning i storslått natur uten å måtte gå mange små runder slik som i store deler av sesongen ellers.

-Jeg liker løyper i naturen, og det gjør ingenting om det er litt røft vær i fjellet, sier hun.

 

STORLIRENNET - 7530 MERÅKER - post@storlirennet.no
×