Storlirennet søndag 17. mars 2019

Storlirennet søndag 17. mars 2019

36 km friteknikk fra Storlien til Meråker.
Turrennet som passer for alle. Velkommen!

ONLINE REGISTRATION

 

 

Ta med barna på fjelltur

2018-02-15 av

De siste årene har det vært hardt vær over fjellet i Storlirennet. Her er noen gode råd til deg som skal gå sammen med barn på denne turen.

 

Været kan skifte fort, og det er viktig å ha med vindtett og regntett jakke og bukse, ekstra varm genser, mat og drikke. 36 km over fjellet er ingen konkurranse for de aller yngste, men en tur som krever gode forberedelser og ekstra innhold i sekken. Informasjonssjef Jonny Remmereit i Trondheim Turistforening mener det stiller store krav til foreldrene når de tar med barna på så lange turrenn. 

- Når barn skal gå så langt i fjellet, må de være gode til å gå på ski, og ha trent ski gjennom hele vinteren. Foreldrene må sørge for at de pakker det samme som de ville tatt med på en vanlig fjelltur, og ikke bare ha med lette treningsklær, sier Jonny i Trondheim turistforening.

Han mener at dette ikke er en tur for hvem som helst, men at aktive skiungdom, som går mye på ski, kan få en fin opplevelse

Les mer om praktisk informasjon til deltakere

Viktig å huske:

Klær: Unge skiløpere har dårlig temperaturregulering, det er derfor viktig med riktig bekledning. Ikke ta på for mye, ha heller en ekstra genser i sekken. Ytterste laget på et løp i høyfjellet bør være vindtett. Det er også viktig å drikke nok under turen. Det er fire drikke- og matstasjoner underveis, stopp der. I tillegg er det lurt å ha med en flaske i et drikkebelte eller sekk. På drikkestasjonene får man litt sportsdrikk, boller, bananer og blåbærsuppe, men det kan være lurt å ha med litt ekstra i sekken som for eksempel brødskive, sjokolade og rosiner. Ta pauser utenom drikkestasjonene, prøv ikke å heng på andre deltakere som går fortere enn hva du synes er passelig fart. Løpet er langt, så spar på kreftene. Vi har målgang helt til 16.30. Husk at Storlirennet ikke er konkurranse for de på 12 år, se på det som en fin tur og en opplevelse. Turen blir mer krevende i hardt vær for dem som bruker lengst tid over fjellet, nedbør og vind setter derfor ekstra store krav til bekledningen. En vanlig overtrekksdress blir fort klissbløt og kald.

Skiutstyr: Du bør absolutt ikke stille til start med helt nytt utstyr. Det er spesielt viktig at skiskoene er velprøvde, for det blir fort gnagsår i nye sko. Storlirennet går i fristil. Det betyr at man kan skøyte eller gå klassisk. Velg den stilarten du er mest vant til å gå. Husk solkrem og solbriller både som beskyttelse mot sola og ved snø og vind.

Selskap: Selv om det ikke er krav til det, bør du gå sammen med en voksen. Siden det er fellesstart er det fort gjort å starte for hardt. Konsentrerer deg om å få en fin start. Gjør gjerne avtaler om å gå sammen med andre på din alder.

Gå til påmelding

 

STORLIRENNET - 7530 MERÅKER - post@storlirennet.no
×