Storlirennet søndag 17. mars 2019

Storlirennet søndag 17. mars 2019

36 km friteknikk fra Storlien til Meråker.
Turrennet som passer for alle. Velkommen!

ONLINE REGISTRATION

 

 

Gå skirenn i worldcup-løypa

Mid-Scandinavian Tour 2020 vil få store ringvirkninger. Storlirennet blir ekstrem-etappen i vilt og vakkert fjellterreng.

 

Det er bare å telle ned, for om to år kommer verdenscupsirkuset innom Meråker og Storlien til glede for en hel skiverden. Guri Hetland har vært engasjert i Storlirennet i en årrekke, og har bestandig hatt stor tro på vekst i turrennet. Med en tour-etappe tror hun enda flere vil komme til Meråker og Storlien for å gå på ski. Hun har lenge vært sentral i den internasjonale langrennssporten som blant annet landslagstrener og VM-general, og nå i arbeidet med touren. Skibygda Meråker har hun hele tiden holdt tett til hjertet, og det er med stor glede hun ser fram til 2020.

Meld deg på årets turrenn

-          Storlirennet blir som slalåmbakken i Tour de Ski. Den spektakulære etappen der du krysser en landegrense, og går i nydelig fjellterreng. Tenk deg TV-bildene, og opplevelsen utøverne får, sier Hetland.

Det er mye som skal på plass i årene som kommer. Alt er ikke spikret, men planen er å starte med prolog i Glasgow før etapper i Östersund, Åre, Meråker og Trondheim.

-         I FIS ønsker vi mer samarbeid på tvers av nasjonene. Ved å ta initiativ til Mid-Scandinavian Tour 2020 viser Sverige og Norge at de vil skape noe sammen. Det er sterke skimiljøer både i Jämtland og i Trøndelag og gjennom arbeidet med touren vil de bidra til å utvikle skisporten. Å få en etappe som krysser grensen blir flott, sier leder av langrennskomiteen i FIS Vegard Ulvang.

Store muligheter

Skidestinasjonen kan regne med rundt 150 damer og herrer fra 25 nasjoner på startstreken. I tillegg kommer støtteapparat, presse og publikum.

-          Dette er en stor mulighet til å gjøre området kjent. Skiinteresserte fra hele verden vil kunne få øynene opp for regionen vår.   En del har hørt om Meråker takket være skolen og idrettsutøverne som har gått her. Lokalt har man mulighet til å gripe sjansen til vekst i turismen, sier Hetland.

Selv om det er to år til start, vil arbeidet starte nå. Løypetraseen skal utbedres, arrangørene skal bli enda bedre.

-          Løypa skal bli noe bredere og bedre merket, og vi vil jobbe med å gjøre traseen mer tilgjengelig også på sommeren, sier Hetland.

Hun håper at mosjonister blir motivert av at Storlirennet blir verdenscuptrasé, og at enda flere får lyst til å gå Storlirennet som turrenn i årene som kommer. 

Praktisk informasjon om rennet

-          Vi har alltid sagt at løypa er spektakulær med flott fjellterreng og med kryssing av grensa. Å gå her er en vakker naturopplevelse for både store og små, mosjonister og eliteløpere. Storlirennet har hatt mange kjente navn på startstreken opp gjennom årene, og med en verdenscup i vente, vil det nok trekke enda flere, sier hun.

 

Dette er Ski Region Scandinavia

Et samarbeid på tvers av landegrensen med mål om å utvikle en skiregion i verdensklasse til noe enda bedre. 

Konkurransen Mid-Scandinavian Tour 2020 er et ledd i denne satsingen, og vil bestå av 7 etapper.

Start med prolog i Glasgow (ikke bestemt), to renn i Östersund, ett renn i Åre, ett renn i Storlien/Meråker og to renn i Trondheim.

-  På startstreken forventes 80-90 herreløpere, rundt 70 kvinner fra rundt 25 nasjoner.

Tidligere vinnere i Storlirennet, sjekk her

 

 

 

 

STORLIRENNET - 7530 MERÅKER - post@storlirennet.no
×